Aardappelomelet met basilicumsla

Info

  • Bereiden: 30 minuten
  • Personen: 2 minuten

Ingredienten

  • · 1 kleinere ui
  • · 1 rode paprika
  • · Bak spray
  • · 150 gram aardappelen
  • · 3 eieren
  • · 1 eetlepel eikruiden
  • · 50 gram geraspte kaas 20+
  • · 3 takjes basilicum
  • · 75 gram gemengde bladsla
Supplement

Bereidingswijze

Snijd de ui in halve schijfjes en duw de laagjes los.
Snipper de paprika.
Verhit wat bak spray in een koekenpan van 18-20 cm doorsnee en bak hierin de aardappelen, uiringen en paprikasnippers. Af en toe omscheppen en 5 minuten bakken.
Klop de eieren los met de eikruiden en de geraspte kaas.
Schep nu de inhoud van de koekenpan bij de eieren in de kom.
Voeg nog wat Bak spray in de koekenpan. Voeg het gevulde eiermengsel in de pan en verdeel de vulling gelijkmatig.
Laat de omelet op halfhoog vuur stollen en leg eventueel een deksel op de pan. Keer de omelet zodra de bovenkant zo goed als droog is en bak de onderkant snel gaar.
Snijd de basilicumblaadjes in repen en meng ze met de gemengde bladsla.
Leg de omelet op een snijplank, strooi de salade erover, snijd de omelet in vier gelijke stukken en stapel deze per twee op elkaar. Leg ze zo op de borden.
Lekker met tomaatsalade en/of tomatenketchup (let op de toegevoegde suikers).