Aardbeienkwarktaart

Info

  • Bereiden: 45 minuten
  • Personen: 8 minuten

Ingredienten

  • - Springvorm 24 cm doorsnee
  • - 500 gram magere kwark
  • - 500 gram aardbeien
  • - Zoetstof naar smaak
  • - 12 blaadjes rode gelatine
  • - 1 liter Optimel aardbeien yoghurt
Supplement

Bereidingswijze

Let op dit is een nagerecht voor ongeveer 8 personen!
7 aardbeien achter houden om te garneren en de overige in plakjes snijden. Van deze 7 aardbeien de kroontjes er aan laten.
Bodem en zijkanten van de vorm bekleden met de aardbeienplakjes, met de platte kant naar buiten.
Gelatine 10 minuten weken in koud water, uitknijpen oplossen in ca. 3 eetlepels heet water.
Af laten koelen tot lauwwarm, anders gaat het schiften.
Kwark, yoghurt en gelatinemengsel door elkaar roeren (evt stukjes aardbei toevoegen), en op smaak brengen met een beetje zoetstof.
Voorzichtig in de vorm gieten en garneren met halve aardbeien.
Op laten stijven in de koelkast.