Bowlcake met vijgen

Info

  • Bereiden: 10 minuten
  • Oven: 5 minuten

Ingredienten

  • 15 gr. kokosmeel
  • 15 gr. hele speltbloem
  • 10 gr. havermout
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eiwit
  • 80 gr. sojayoghurt
  • 1/2 appel gereduceerd tot compote (=50/60 gr.)
  • 10 frambozen
  • 3 kleine vijgen
  • Chocolade (topping)
  • Callowfit chocolade en / of Salty caramel saus
Proteine

Bereidingswijze

Meng in een magnetron bestendige kom op volgorde: meel, vlokken, chia, bakpoeder, ei, yoghurt, compote. Prak dit met een vork door elkaar. Doe hier de frambozen door en bedek dit geheel met nog een laagje deeg. 

Plaats de kom in de magnetron (4,5 minuut op 900 watt).

Draai de kom op een bord als deze enigszins is afgekoeld en laat de cake uit de kom glijden. Versier het bord met vijgen en chocolade. 

Tip: Gebruik als topping de chocolade- of karamel zeezout saus van Callowfit  

Bron: Le goût de So (Instagram: @legoutdeso).

Boodschappen lijstje