Fusilli met gehaktballen en tomatensaus

Info

  • Personen: 2 minuten
  • Porties: 2 minuten

Ingredienten

  • 2 porties koolhydraatarme fusilli
  • 300 gram gehakt
  • 1 eetlepel @verstegennl pasta bolognese kruiden
  • 3/4 courgette
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • Pijnboompitten
  • Saus:
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 cougette
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje gerookte paprikapoeder
  • Optioneel: 1 eetlepel tomatenpuree
Proteine

Bereidingswijze

Heerlijk recept van Gezonde recepten.

Breng het gehakt op smaak met de kruiden en zout en peper. Kneed goed door elkaar en maak kleine gehaktballetjes.

Snijd de courgette in plakken en grill deze aan beide kanten.

Snijd de ingrediënten voor de saus grof en doe wat olie in een pan en bak aan in een pan met wat olie of boter.

Maal de saus fijn in een keukenmachine, blender of gebruik een staafmixer. Voeg eventueel nog een eetlepel tomatenpuree toe en meng door elkaar.

Bak in een pan de gehaktballetjes gaar en voeg daarna de saus toe en laat een paar minuten pruttelen.

Bak ondertussen in een pan zonder olie of vet de pijnboompitten goudbruin.

Serveer alles bij elkaar op een bord en rasp er nog wat Parmezaanse kaas er overheen. Eet smakelijk!

Boodschappen lijstje