Gehaktballen

Info

  • Voorbereiden: 10 minuten
  • Bereiden: 20 minuten
  • Personen: 2 minuten

Ingredienten

  • · 200 gram tartaar
  • · Heel fijn gesneden peterselie
  • · Aromatpoeder (geel)
  • · Tomatenpuree uit een blikje
  • · 1 heel fijn geraspte ui (met staafmixer)
  • · 1 Verse knoflook, geperst
  • · Kleine stukjes Kesbeke augurk
  • · Italiaanse kruiden
  • · Eventueel Japanse sojasaus
Supplement

Bereidingswijze

Alle ingrediënten goed door elkaar mengen en er 2 mooie platte ballen van maken.
Eventueel wat water gebruiken. De balleen een tijd voor het bakken bereiden, zodat ze flink kunnen opstijven, aangezien er geen paneermeel of ei doorheen zit.
Doe een beettje bakspray in de pan en bak de ballen in 15 tot 20 miniten gaar.
Het gebruik van een beetje Franse mosterd door de bal is ook erg lekker. Een andere optie is om hele kleine gehaktballetjes te maken, gaar die in een eigengemaakte tomatensaus van pommodore, wild garlic mix geweid in water en verse knoflook.
Lekker voor bij de pasta en verse sla of verse groenten.
Je kunt ze koud ook goed gebruiken bij de lunch op een cracker of voor onder de salade.