Gehaktschotel met spinazie

Info

  • Voorbereiden: 5 minuten
  • Oven: 25 minuten
  • Personen: 2 minuten

Ingredienten

  • · 1/2 gesnipperde ui
  • · 1/2 pakje diepvries spinazie (450 g) zonder suiker
  • · 125 gram gehalveerde champignons
  • · 1 eetlepel (Japanse) sojasaus
  • · 1/2 eetlepel tomatensaus (uit blik)
  • · 150 gram aardappelpuree
  • · 50 gram geraspte 20+ kaas
  • · 150 gram tartaar
Supplement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200C.
Ontdooi het pak spinazie in de magnetron of door gebruik van een steelpan.
Doe wat bakspray in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit de ui goudbruin.
Voeg de tartaar toe en bak het 2 minuten al omscheppend mee. Roer de champignons erdoor en bak het geheel nog 3 -4 minuten op hoog vuur.
Met sojasaus en tomatensaus op smaak brengen.
Een laagje aardappelpuree in de ovenschaal leggen en vervolgens een laag tartaar. Strijk er een laag spinazie over en tot slot weer een laag aardappelpuree.
Op de laatste laag strooi je geraspte kaas. Verwarm de schotel in het midden van de oven 20-25 minuten tot hij een knapperig korstje heeft.