Koolhydraatarme wraps met tonijn en groenten.

Info

  • Bereiden: 50 minuten
  • Oven: 20 minuten
  • Personen: 2 minuten
  • Porties: 4 minuten

Ingredienten

  • 1/2 courgette
  • 3 kleine wortels
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikken tonijn in zonnebloemolie
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels sriracha saus
  • 1 rode ui
  • 1 blikje maïs van 140gr
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  •  
  • Topping:
  • Witte kaas (bijvoorbeeld mozzarella of Hüttenkäse)
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 2 theelepels sriracha saus
Koolhydraatarm

Bereidingswijze

Foodbloggers Emir en Albina (Binaskitchen) creëerden dit heerlijke recept met onze koolhydraatarme en eiwitrijke wraps! Eerlijk is eerlijk, het ziet eruit om je vingers bij af te likken. Zij deelden op hun website het recept: 

Verwarm de oven voor op 150°C. Was alle groenten en snijd de groenten in kleine stukjes.

Verwarm in een wokpan de zonnebloemolie uit 1 blik tonijn. Wok de groenten voor ongeveer 7-10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peper, zout, knoflookpoeder. paprikapoeder, tomatenpuree en sriracha toe en meng alles goed door. Voeg vervolgens de tonijn en maïs erbij en roer alles weer door. Na 3 minuten zet je het vuur uit.

Rol de wraps op met de vulling, leg ze in een ingevette ovenschaal en plaats deze voor 10 minuten de oven in. Ondertussen meng je in een bakje de tomatenpuree met de sriracha saus. Haal de schaal uit de oven en smeer wat van het mengsel over de wraps.
Strooi als laatste nog wat witte kaas over de wraps en plaats de schaal weer terug de oven in voor 5-7 minuten. Breng eventueel op smaak met Callowfit Tasty Toscana of Sweet Chili saus. 

Boodschappen lijstje