Low carb pizza met tonijn en rucola

Info

  • Bereiden: 20 minuten
  • Personen: 4

Ingredienten

  • 200g Hüttenkäse
  • 1 blik tonijn
  • 3 eetlepels magere geraspte kaas
  • 250g tomaten
  • 1 peper
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • Oregano, zout en peper
  • Verse rucola
Vis

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C en leg bakpapier op de plaat.
Snijdt de paprika en de ui in reepjes.
Meng de tonijn, kwark en eieren met zout/peper en spreid ze uit op de bakplaat met een lepel. Bak ongeveer 30 minuten totdat de bodem lichtbruin is.
Haal het deeg uit de oven en bestrooi de bodem met tomaten, ui en de paprika.
Bak dit geheel nog eens 10 minuten in de oven en verdeel de geraspte kaas een paar minuten voor het einde gelijkmatig over de pizza.
Als de pizza klaar is voeg je oregano, verse rucola en Sweety chilli saus toe als topping.

Tip: Beleg de pizza met verse kerstomaatjes, cantharellen of kleine champignons. Voor vleesliefhebbers raden we een gerookte pittige ham aan, bijvoorbeeld: Serano om als een topping te gebruiken. Of in plaats van tonijn in het deeg, gerookte zalm (plakjes) als een topping.

Boodschappen lijstje