Wij gebruiken cookies voor analyse, veiligheidsdoeleinden, het goed functioneren en het persoonlijker maken van de website. Gaat u verder op de site? Dan geeft u ons toestemming om cookies te plaatsen.

De kracht van het Dline proteïne dieet

Diëten: de keuze is reuze...

Wanneer je op het internet zoekt naar welke diëten er allemaal bestaan, zul je ontdekken dat het aanbod in verschillende soorten diëten reuze is. Bekende diëten zijn bijvoorbeeld het vastendieet; het Cambridge dieet; het Paleodieet; het bloedgroepdieet; het Montignac dieet; het Sonja Bakker dieet en intermitted fasting.

Veel diëten zijn effectief als je snel een paar kilo wilt verliezen, echter leert de ervaring dat het gros van de mensen na het bereiken van het streefgewicht moeite heeft met het op gewicht blijven. Dit omdat er tijdens een dieet vaak bepaalde voedingsstoffen worden weggelaten die vervolgens weer aan de maaltijden worden toegevoegd. Er ontstaat dan het bekende jojo effect. 

Het proteïne dieet werkt voor iedereen!

Het proteïne dieet wordt ook wel eiwitdieet of koolhydraatarm dieet genoemd. Eiwitten zijn essentieel voor het goed functioneren van alle fysiologische processen binnen ons lichaam en hebben als groot voordeel dat ze je een verzadigd gevoel geven, zonder dat je vetten (koolhydraten) binnenkrijgt. 

Binnen het proteïnedieet zijn de hoge inname van eiwitten, de lage inname van vetten en koolhydraten essentieel. 

Het belang van aminozuren 

De eiwitten die we eten worden in ons lichaam omgezet naar aminozuren. Deze aminozuren hebben invloed op bijvoorbeeld sportprestaties, lichaamsherstel, het energielevel, je spier en vet verhouding en zelfs je humeur. Er zijn twee verschillende soorten aminozuren te onderscheiden. Namelijk semi-essentiële aminozuren; deze kan je lichaam zelf aanmaken en essentiële aminozuren; deze kun je niet zelf aanmaken en zul je dus via voeding binnen moeten krijgen! 

Wanneer je lijf voor het grootste deel eiwitten binnen krijgt en heel weinig vetten en koolhydraten, dan zal het op zoek gaan naar makkelijke energie. Deze energie wordt dan gevonden in opgeslagen vetten. 

Dit leggen we nog even wat verder uit:

Wat is ketose 

Nadat er 48 uur lang geen koolhydraten worden gegeten gaat je lichaam dus over op het verbranden van je reserve vetten. Bij deze omschakeling van koolhydraatverbranding naar vetverbranding komen er ketonen vrij, dit proces wordt ook wel ketose genoemd. Doordat er geen koolhydraten gegeten worden tijdens het proteïnedieet, wordt de bloedsuikerspiegel in je lichaam stabiel en zal het direct de reserve vetten gaan aanspreken. Wanneer de suikerspiegel stabieler is, merk je dat doordat je minder honger hebt en de trek in zoetigheid afneemt. Ook heb je door de hoge inname van eiwit langer een vol gevoel (dit omdat eiwitten lastiger te verteren zijn voor het lichaam). Dit maakt een proteïne dieet vaak makkelijker vol te houden dan andere diëten. 

Eiwitrijke voeding 

Het is van belang dat je tijdens je dieet voldoende eiwitten tot je neemt. Eiwitten kun je zien als de bouwstenen voor het lichaam. Zoals je eerder hebt kunnen lezen haal je een deel van je benodigde hoeveelheid eiwitten uit je voeding (denk aan bijvoorbeeld kip, vis en eieren). Het andere deel kun je aanvullen door het gebruiken van supplementen tijdens je dieet, zodat je energielevel op pijl blijft en je je spiermassa behoudt.

Dline afslankprogramma: het nummer één proteïne dieet!

Het 100% natuurlijke Dline afslankprogramma is gericht op het aanvoeren van alle bouwstenen met de juiste hoeveelheid kwaliteitscalorieën voor een optimale stofwisseling en vetverbranding. Het programma bestaat uit proteïnemaaltijden die sterk ingrijpen op je reguliere eetpatroon, aangevuld met voedingssupplementen die naast de aangepaste standaardmaaltijden worden gebruikt. Lees hier meer over het dieet en de verschillende fasen waaruit het dieet is opgebouwd

Direct aan de slag?

Wil jij niet langer wachten en direct aan de slag met het Dline afslankprogramma? Kies dan voor het startpakket. Dit pakket bevat alle informatie en producten om jou op weg te helpen! 

Dline proteïne dieet