Zalm met soja, sesam, broccoli en koolhydraatarme rijst.

Info

  • Bereiden: 25 minuten
  • Personen: 1
  • Porties: 1

Ingredienten

  • 120 gram zalm
  • 100 gram broccoli
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels Kikoman sojasaus
  • Handje witte sesamzaad
  • Kruiden: peper, zout, knoflook en chilipoeder.
  • 1 sachet proteïnerijst
Koolhydraatarm

Bereidingswijze

Snijd de zalm in plankjes van ongeveer 1 centimeter breed. Bestrooi met wat peper, zout, chilipeper en knoflookpoeder. Laat de kruiden even intrekken.

 

Kook de koolhydraatarme rijst gedurende 12 tot 15 minuten in kokend water met wat zout en een theelepel olijfolie. Roer de rijst tijdens het koken een aantal keer om plakken te voorkomen.

 

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en versnipper de ui. Verwarm wat olie in een wokpan en bak de broccoli en ui op hoog vuur aan. Voeg 2 eetlepels sojasaus toe en bak nog 5 minuten beetgaar. Voeg de zalmpartjes toe en bak nog 3 minuten, zodat de zalm mooi roze wordt. Let op dat deze niet te ver door bakt. Bestrooi op het laatst met een handje sesamzaad.

 

Giet de rijst af en serveer met de wolgroenten en zalm.

Boodschappen lijstje