Zomerse groenteschotel

Info

  • Bereiden: 30 minuten
  • Personen: 4 minuten
  • Porties: 4 minuten

Ingredienten

  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 100 gram cottage cheese/Hüttenkäse
  • 1 tomaat
  • Kwart komkommer
  • 8 radijsjes
  • 200 gram broccoli
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels Zwitserse strooikaas
  • Mespuntje tijm
  • 100 gram achterham
Supplement

Bereidingswijze

Snijd de broccoliroosjes van de stelen. Schil de stelen, verwijder droge uiteinden en snijd de stelen in stukjes. Was de stelen en de roosjes in een vergiet. Kook de stelen 5 minuten in water met zout.

Voeg de roosjes na 5 minuten toe en kook ze daarna nog eens 5 minuten mee. Broccoli uit laten lekken en af laten koelen. Was de radijsjes en snijd ze in plakjes. Schil de komkommer en snijd hem in plakken.

Tomaat wassen en in plakken snijden. Vermeng de cottage cheese met de yoghurt, azijn, strooikaas, peper en tijm. Rol de plakken ham op. Schik alle groenten op een platte schaal en schep de cottage cheese dressing erop. Leg de rolletjes ham er bovenop.